Dunderevent har fått uppdraget att ta hand om, utveckla och genomföra en expo del som en gren till Birdie som är Sveriges äldsta datorspelsfestival.

Här är tanken att man skall kunna mingla och möta utställare, intresseorganisationer, nya arbetsgivare, försäljare m.m. som alla vill nå ut till barn, ungdomar och vuxna som har ett spel och datorintresse.

Birdie 29
Birdie är Sveriges äldsta datorfestival och grundades redan 1993 i Uppsala. Birdie drivs av en ideell förening med mål att skapa ett evenemang för unga spel och datorintresserade i Sverige. Idag huserar festivalen i Uppsalas största och nyaste arena, IFU Arena vid Gränby sportsportfält. Alldeles intill ligger Arenahotellet, som är det största och nyaste hotellet i Uppsala. På gångavstånd ligger köpcentrumet Gränbystaden med över 140 butiker, serveringar och serviceenheter
Birdie lockade förra året över 2000 unika deltagare, mer än 3500 icke unika besök under tre dagar. Fler än 1,3 miljoner tittade på Birdies e-sportturneringar via Twitch och som mest var det 16 241 unika samtidigt tittande.
På Birdie kommer nära tusen LANare med egna datorer för att gejma, skapa med datorn och umgås dygnet runt i nästan 4 dygn. På Birdie sker e-sportturneringar, konserter, DJs, filmvisning, demovisningar, föreläsningar, utmaningar och allt möjligt som kopplas till dataspel och datorer.

Här kan du läsa mer om vad som händer på Birdie https://www.birdie.org/